Sisačko-moslavačka županija preporučena destinacija UHPA-e za 2020.

Slika /arhiva/sisak-sergio_gobbo_htz.jpg

Sisačko-moslavačka županija preporučena je domaća destinacija Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) za 2020. godinu, koju će ta udruga promovirati kroz svoje i 'kanale' svojih članica-agencija, izvijestili su u četvrtak iz UHPA-e.

Tu preporuku UHPA je potvrdila i sklapanjem ugovora o marketinškog suradnji s Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, čija je direktorica Ingrid Padjen Đurić poručila kako se nada da će i to dodatno pridonijeti jačoj promociji turizma te županije i boljoj suradnji s turističkim agencijama.

"Naša županija je prepoznata kao izletnička i vinska destinacija, ali još uvijek nije dovoljno turistički iskorištena, te vjerujemo da će nam suradnja sa UHPA-om pomoći u razvoju turističkih proizvoda i promociji", ističe Padjen Đurić.

Podsjećajući da UHPA zadnjih devet godina bira svoju preporučenu domaću destinaciju, voditeljica ureda UHPA-e Ivana Maltar kaže da je ugovor s TZ Sisačko-moslavačke županije nastavak nadogradnja i nastavak kvalitetne suradnje s tom županijom.

"Sisačko-moslavačka županija ima veliki turistički potencijal koji ćemo zajedno nastaviti razvijati u jedinstveni i konkurentan turistički proizvod te time potaknuti i razvoj novih agencija, uz istodobno motiviranje postojećih i drugih u turizmu na kreiranje kvalitetne turističke ponude koji će privući turiste", poručila je Maltar.

Po podacima iz eVisitora HTZ-a, u Sisačko-moslavačkoj županiji je u 2019. bilo oko 42 tisuće turista ili oko dvije tisuće više nego u 2018. godini, dok je broj noćenja porastao za oko 26 tisuća, na gotovo 147 tisuća noćenja. 

(Hina)

Ostale vijesti