Šesti međunarodni kulinarski festival 'Biser mora'

Slika /arhiva/2011-skmer-Llw.jpg

Međunarodni kulinarski festival 'Biser mora', šesti po redu, održava se od 13. do 17. travnja 2011. godine u Svpetrvs hotelima Supetar na otoku Braču, u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH i Ministarstva turizma, te Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Supetra, turističkih zajednica Županije i grada Supetra.

Festival 'Biser mora' započeo je prije šest godina s dvadesetak kuhara, dok se danas može pohvaliti s gotovo 250 kuhara koji će se natjecati na festivalu, a dolaze iz Hrvatska, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Austrije, Ukrajine, Poljske, Češke, Moldavije, Italije, Saudijske Arabije, Rusije, Mađarske i Litve.

Manifestacija uključuje međunarodno natjecanje profesionalnih kuhara, izložbu hrvatskih i inozemnih proizvođača te predavanja, radionice i prezentacije o gastronomiji s ciljem suradnje i predstavljanja kuhinje i kuhara iz Hrvatske i drugih zemalja.

Tijekom pet dana natjecat će se profesionalni kuhari, ali i učenici srednjih kuharskih škola, a bit će održane brojne radionice, te okrugli stol na kojemu će se raspravljati o položaju hrvatskih ugostitelja na turističkom tržištu.

Na festivalu će se predstaviti bosanska, makedonska i turska kuhinja i tartufi u modernoj kuhinji, uz izložbu malih proizvođača iz čitave Hrvatske koji će izlagati i prodavati svoje proizvode.

Osim natjecanja, na supetarskoj rivi će se pripremati nekoliko kilometara njoka za Guinessovu knjigu rekorda, u organizaciji Turističke zajednice Brača, a radit će ih građani i škole s otoka.

U sklopu manifestacije prikazivat će se i filmovi vezani za gastronomiju.



Najave