Seminar o promicanju odgovornog turizma u jadranskoj regiji

Slika /arhiva/090317-dbk1.jpg

U okviru projekta „Centar za odgovorni turizam jadranske regije“, udruga DEŠA-Dubrovnik, započela je seminar za pokretače lokalnog razvoja.

Na početku ovog seminara, sudionike je pozdravio Ivo Mujo, državni tajnik Ministarstva turizma, koje je sufinanciralo ovaj program u sklopu projekata kojima su odobrena sredstva iz pred pristupnih fondova EU i drugih međunarodnih fondova.

Polaznici seminara proći će kroz niz specijaliziranih radionica kojima se želi potaknuti turističke radnike da promoviraju i ulažu u odgovorni turizam u kojemu iznimnu ulogu ima zaštita prirodnih i kulturnih bogatstava pojedine regije.

Predavači su renomirani stručnjaci sa Sveučilišta u Dubrovniku, inozemstva i NVO-a specijaliziranih za lokalni razvoj i projektni ciklus.

Nakon završenih predavanja, polaznici će izraditi svoj vlastiti projekt, bit će odabrani najbolji radovi, a njihovi autori nastavit će drugi dio obuke za pokretače lokalnog razvoja u Italiji, koji je planiran u travnju.

Projekt „Centar za odgovorni turizam jadranske regije“ udruga DEŠA uspješno provodi već drugu godinu u suradnji s udrugom COSPE iz Firence, Regijom Marche i njezinom razvojnom jedinicom Tajništvom za Jadran (Segretariato per lAdriatico).

Glavni ciljevi projekta su razmjena iskustava i metoda prekogranične suradnje, valorizacija lokalnih resursa i proizvoda kroz odgovorni turizam i održivi razvoj, jačanje procesa usmjerenih samozapošljavanju uz intenzivan razvoju privatnog i mikro poduzetništva.Kako je istaknuto, ovim projektom se želi stvoriti male poduzetničke centre koji će pridonositi ravnomjernom razvoju županije.



Pisane vijesti