Seminar i Skupština Udruge obiteljskih i malih hotela

Slika 23/25.4.2006;logo-omh.jpg

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela"Program 'Poticaj za uspjeh' kojeg je Vlada ovih dana produžila na dodatne tri godine, a za koji je tijekom prvih mjesec dana u Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka stiglo 30 zahtjeva, predstavlja najbolju financijsku injekciju za turističke poduzetnike", kazao je Robert Pende, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka u ponedjeljak u Splitu na godišnjoj skupštini nacionalne Udruge obiteljskih i malih hotela.

Na Skupštini je istaknuto kako upravo mali i obiteljski hoteli čine budućnost hrvatskog hotelijerstva, a njihova nacionalna Udruga okuplja već sada 83 takva objekta u Hrvatskoj, s time da planiraju povećati taj broj na 500 hotela do ulaska Hrvatske u EU.

Šime Klarić, predsjednik Udruge, obavijestio je nazočne kako oko 300 iznajmljivača soba i apartmana imaju namjeru preoblikovati svoje smještajne kapacitete u male obiteljske hotele, što bi uvelike popravilo kvalitetu hrvatske turističke ponude.

Nadalje je istaknuto kako upravo vlasnici spomenutih hotela spadaju među rijetke poduzetnike koji uspijevaju na vrijeme vraćati bankovne kredite subvencionirane od strane države ili HBOR-a.

Spomenutoj Skupštini je prethodio dvodnevni seminar u organizaciji Udruge obiteljskih i malih hotela i Instituta za turizam s nazivom '(Novi) kanali distribucije, promocije i prodaje obiteljskih i malih hotela'. Teme seminara su se odnosile na suradnju obiteljskih i malih hotela sa sustavom turističkih zajednica na planu promocije, a obuhvaćeni su i klasični kanali prodaje kao i direktni marketing, rezervacijski sustavi i destinacijski branding.

Sudionici i govornici Seminara bili su predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Instituta za turizam, turističkih zajednica, turističkih agencija kao i direktori hotela.



Pisane vijesti