Seminar edukacije za kulturni turizam

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U cilju pojačane suradnje kulturnog i turističkog sektora, stvaranja preduvjeta za sustavni razvoj kulturnog turizma, odnosno podizanja razine znanja i vještina potrebnih u osmišljavanju kvalitetnih kulturno-turističkih proizvoda, Ured za kulturni turizam HTZ-a, u suradnji s turističkim zajednicama Istarske županije i grada Pule, organizira seminar edukacije za kulturni turizam s temom „Destinacijski menadžment u funkciji razvoja kulturnog turizma – u praksi“.

Seminar se održava u utorak, 4. listopada 2011. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, s početkom u 9 sati, a predavač je Edvin Jurin, direktor Weber Shandwicka, grupacije McCann Erickson Hrvatska. Nakon seminara predviđen je posjet crkvi Srca Isusova i Marijina kao i Austrougarskom podzemnom hodniku.

Također, prije seminara, bit će predstavljen projekt „Revitas“ – Revitalizacija istarskog zaleđa i turizma u istarskom zaleđu. Riječ je o prekograničnom projektu, sufinanciranom od Europske unije kroz program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska 2007 – 2013. U projektu sudjeluju gradovi Kopar, Buzet, Poreč i Vodnjan, općine Izola, Piran i Svetivinčenat, Istarska županija i TZ Istarske županije, te Zavod za zaštitu kulturne baštine Slovenije - ispostava Piran. Projekt će se provoditi sljedećih 30 mjeseci na području hrvatskog i slovenskog dijela Istre, tijekom kojih će se osmisliti modeli revitalizacije istarskog zaleđa, integrirani turistički promotivni proizvodi, mreža info-centara i info-točaka, zajedničke prekogranične edukacije i kulturna razmjena.



Najave