Sektor za turizam HGK poziva članice da se nižim cijenama uključe u "Tjedan odmora vrijedan"

Slika /AAA_2020_ABC/c_dokumenti/HGK_tov2020.JPG

Sektor za turizam HGK u srijedu je posebnim letkom pozvao svoje članice-gospodarske subjekte da se nižim cijenama uključe u predsezonski projekt "Tjedan odmora vrijedan" u razdoblju od 10. do 19. travnja, a s ciljem poticanja putovanja domaćih turista po Hrvatskoj.

"Tjedan odmora vrijedan" je projekt Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), u koji se putem Sektora za turizam uključuje i Hrvatska gospodarska komora (HGK) i njene članice, od kojih se očekuje da domaćim turistima ponude 50 posto niže cijene turističkih usluga u tom tjednu.

Letkom se pozivaju turistički djelatnici da postanu dio nove promocije hrvatskog turizma te da se time produži trajanje predsezone, a svi zajedno ostvare rekordne rezultate u turizmu za taj dio godine.

"U promotivnoj akciji sudjelovat će brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija, od ponuditelja smještaja i ugostitelja do prijevoznika i drugih iz turizma", navodi se u letku, uz poruku da će svoju turističku uslugu moći prijaviti putem posebne web stranice već od 17. veljače ove godine.

U ponudu turističkih usluga za taj tjedan, uz smještaj, prijevoz, hranu i piće, s nižim cijenama mogu ući i pristupi za kulturne atrakcije, ponude aktivnog odmora, wellness, izleti, posjeti prirodnim atrakcijama, nautika, paket aranžmani, ruralni turizam i ostala ponuda.

Iz HGK i HTZ-a najavljuju kako će HTZ tijekom ožujka provesti veliku nacionalnu promotivnu kampanju kojom će pozvati hrvatske građane da kao krenu na put po Hrvatskoj i iskoriste pogodnosti koje im nudi "Tjedan odmora vrijedan".

Tim se projektom iznova, a nakon više godina bez takvih kampanja, potiče domaći turisti na putovanja po Hrvatskoj. Inače, hrvatsko tržište u ukupnim turističkim rezultatima zemlje je među prva četiri tržišta, iza najbrojnijih Nijemaca te potom Slovenaca i Austrijanaca.

Termini ovogodišnjeg i ujedno prvog takvog "Tjedna odmora vrijednog" od 10. do 19. travnja su zapravo u vremenu uskrsnih blagdana i poslijeuskrsnog tjedna, u kojemu su do ove godine uobičajeno bili školski proljetni praznici. No, ove godine, zbog lanjskog štrajka prosvjetara ti se sati nadoknađuju i u tjednu nakon Uskrsa, koji stoga za većinu učenika neće biti slobodan, ali se unatoč tomu vjeruje u dobar odaziv domaćih turista tijekom najavljenog tjedna. (Hina)

Stranica