Sastanak Projektne skupine za turizam Radne Zajednice Alpe-Jadran

Slika /arhiva/100618-rz-aj1.jpg

Projektna skupina za turizam Radne zajednice Alpe-Jadran, održala je u Zagrebu svoj službeni sastanak, kojime je predsjedao Ivo Mujo, državni tajnik za turizam.



Na sastanku je dogovoren nastavak rada na izdavanju novog Alpe-Jadran magazina s temom „Kulturno nasljeđe“, te nove Alpe-Jadran auto-karte, kao i zajedničke Alpe-Jadran poštanske marke s temom „Vinske ceste“.



Ovom prilikom, pokrajina Koruška predstavila je projekt “Voda kao turistička vrijednost“, dok je Republika Slovenija održala prezentaciju ideje o organizaciji „Alpe-Jadran turističkog sajma“, kojim bi se Radna zajednica Alpe-Jadran promovirala na trećim tržištima.



Državni tajnik Ivo Mujo naglasio je važnost suradnje na području turizma, te mogućnosti koje pruža udruživanje i prezentacija čitave regije na dalekim tržištima, navodeći kao pozitivan primjer nedavni zajednički nastup Republike Hrvatske i Republike Slovenije na kineskom tržištu.



Glavni tajnik Radne zajednice Alpe-Jadran, dr. Wolfgang Platzer upoznao je sudionike skupa s idejom širenja Radne zajednice Alpe-Jadran na ostatak Jugoistočne Europe u tzv. „Alpe-Jadran Panonija Makroregiju“, kojom se RZ Alpe-Jadran zalaže za brže približavanje EU onih zemalja koje još nisu njene članice, ali i jačanje svoje uloge u razvitku makroregije kao spone između alpskog, jadranskog i podunavskog prostora.


 

Pisane vijesti