Samoborski fašnik

Slika /arhiva/samoborski_fasnik-13.jpg

Samobor, 1. - 12. 2. 2013.

Najveća turističko–zabavna manifestacija Grada Samobora - Samoborski fašnik, po 187. put održava se od 1. do 12. veljače, a uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava s Fašničkom princezom Srakom, Princem Fašnikom, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na tri lokacije, program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu i brojna druga događanja.

U duhu tradicije Samoborskog fašnika brojni umjetnici na satiričan način osvrnut će se na aktualnu društveno–političku situaciju u gradu i državi, a ove će se godine, prema najavama organizatora, Fašnička Republika s politikom vratiti u Srednji vijek.

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati očekuje se sudjelovanje oko 2500 djece iz škola i vrtića, 700 članova mjesnih odbora, te oko 500 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske. Maskirane dječje povorke te povorke mjesnih odbora očekuju se obje nedjelje, 3. i 10. veljače.

Tradicionalno bogat i raznovrstan program ove će godine biti smješten na nekoliko lokacija u gradu: glavnom samoborskom trgu – Trgu Fašničkih velikana, šatoru iza kina s glazbenim programom koji će se odvijati do ranih jutarnjih sati, a u šatoru na parkiralištu kod hotela Lavica bit će smještena pozornica Halternativa gdje će se u dnevnim satima odvijati program za djecu, a u večernjim satima alternativni glazbeni program. Na Trgu Matice hrvatske odvijat će se program za najmlađe Srakafest, a u Livadićevoj ulici u sklopu Etnocesta predstavit će se 13 mjesnih odbora. Srakino klizalište bit će smješteno u bivšoj vojarni.

187. Samoborski fašnik završava 12. veljače, na pokladni utorak paljenjem lutke Fašnika.

www.fasnik.com/

www.tz-samobor.hr


 



Najave