Samoborski fašnik, od 11. do 21. veljače

Slika /arhiva/2012-samoborski-fasnik.jpg

Grad Samobor od 11. veljače 2012. godine postaje ponovno Fašnička Republika, te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju održavanja ove danas moderne manifestacije.

U duhu tradicije Samoborskog fašnika brojni umjetnici na satiričan i sebi svojstven način osvrnut će se na aktualnu društveno-političku situaciju u gradu i državi.

Samoborski fašnik, 186. po redu, jedan je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj, tradicionalno završava 21. veljače 2012 na pokladni utorak, kada osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke osiguravamo godinu pred nama od negativnih utjecaja.

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati, od 11. do 21. veljače, očekujemo sudjelovanje 2500 djece iz škola i vrtića, 800 članova mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola, i 1000 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske. I ove godine uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava s Fašničkom princezom Srakom, Princem Fašnikom, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na 3 lokacije, program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu, te brojna druga događanja.



Najave