Sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam" u Varaždinu

Slika /arhiva/VARAŽDIN, 2.10.2009

Međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam", najveći takve vrste u ovom dijelu Europe, otvoren je danas u Varaždinu, po prvi put u novoj Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

Do nedjelje, 4. listopada, na više od 1200 četvornih metara izložbenog prostora sudjeluje oko 260 izlagača, a osim iz Hrvatske, najveći broj dolazi ih iz Slovenije, Mađarske i Austrije.

Varaždinski sajam najveći je ovakve vrste u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe i ima veliki značaj za promociju lovnog turizma koji je sve važniji u Hrvatskoj, rekao je prilikom otvorenja pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Robert Laginja. Dodao je da su za razvoj lovnog turizma bitne dobra organizacija te matični fond divljači, koji je prema njegovim riječima sada na razini 90-te godina, kada su naši krajevi bili dobro prepoznati u Europi i svijetu kada je u pitanju lovni turizam.

Što se tiče samog broja izlagača oko dvadesetak je iz područja prirode i zaštite okoliša, 30-ak iz turizma, dok je gotovo dvije trećine njih, već tradicionalno, vezano uz područje lova i ribolova. Na sajmu će se održati niz stručnih predavanja i okruglih stolova. Tako će se danas održati okrugli stol u organizaciji Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Hrvatskog lovačkog saveza na temu "Problematika izrade i provedbe lovno-gospodarskih osnova".

Uz specijalizirani dio sajma organizatori su ove godine osmislili i niz događaja zabavnog karaktera. Svoju premijeru ima i 1. Pan Oktoberfest, po uzoru na svjetski poznati Oktoberfest u Bavarskoj.

Organizator Sajma je tvrtka Vall 042 uz suorganizaciju Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza i Turističke zajednice Varaždinske županije. (Hina)
 



Pisane vijesti