Rovinjskoj Valalti uručen certifikat naturističke kvalitete

Slika /arhiva/091027-valalta-air-w.jpg
Rovinjskom naturističkom kampu "Valalta", prvom hrvatskom naturističkom kampu s četiri zvjezdice, danas je u Puli svečano uručen prvi europski certifikat naturističke kvalitete.
 
Riječ je o akciji koju provode Međunarodna naturistička federacija (INF) i Društvo naturista Hrvatske (DNH) radi uspostave naturističkog sustava kvalitete upravo kroz ovaj certifikat.
 
Po riječima Jerka Sladoljeva iz Hrvatske kamping udruge, ideju je potaknuo najbrojniji nizozemski savez naturista zbog prigovora većine naturista korisnika usluga i članova INF-a kako postoje vrlo različiti pristupi u shvaćanju naturizma, što ih udaljuje od izvornih naturističkih načela. Stoga je, dodao je Sladoljev, bio potreban standardni okvir kao certifikat za unificiranje osnovnih naturističkih potreba sukladno postojećem kodeksu.
 
"Društvo naturista Hrvatske je Međunarodnoj federaciji preporučilo da certifikaciju započne upravo u Hrvatskoj što je od iznimne važnosti, jer time naša zemlja dobiva veliku prednost u odnosu na ostale europske naturističke destinacije", ustvrdio je Jerko Sladoljev dodavši kako je prvi put u Europi certifikat naturističke kvalitete predan upravo istarskom kampu "Valalta" iz Rovinja.
 
Certifikat je Tanji Marić, direktorici marketinga "Valalte", danas uručila Sieglinde Ivo, predsjednica svjetske naturističke federacije, ustvrdivši kako odlučujuću ulogu u naturizmu ima upravo kvaliteta, što potvrđuje kamp "Valalta" koji iz godine u godinu vodi brigu o podizanju kvalitete usluga.
 
Hrvatska, po iznesenim podacima, ima 12 naturističkih kampova koji mogu primiti 28 tisuća gostiju. (Hina)
 

Pisane vijesti