Riječka turistička ponuda i gastro manifestacije - tjedan šparoga

Slika /arhiva/110830-nautica-ri.jpg

Rijeka bilježi sve bolje turističke rezultate, a jedan od bitnih sadržaja ukupne turističke ponude je i gastro ponuda, istaknuto je danas na predstavljanju prvog ovogodišnjeg izdanja manifestacije Ri gastro - Tjednu šparoga, koji će se održavati od 11. do 18. travnja.

Restorani i konobe iz Rijeke i okolice u Tjednu šparoga će dio svoje ponude posvetiti jelima sa šparogama, koja će nuditi po povoljnim cijenama, a uz to će biti organizirane i radionice za djecu o šparogama, prezentacije, itd.

Rijeka bilježi sve bolje turističke rezultate što zasigurno proizlazi i iz ovakvih manifestacija. Samo u prva tri mjeseca ove godine, u usporedbi s istim razdobljem lani, ostvaren je 35 posto veći broj dolazaka turista, rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Vjeruje da će se trend povećanja broja gostiju nastaviti i dalje, kao i da će Tjedan šparoga privući velik broj ljubitelja te delicije.

Divlje šparoge su, kako je istaknuto, izuzetno zahvalna vrsta povrća s obzirom na prehrambena i ljekovita svojstva, šparoge su niskokalorične, bogate vitamina, mineralima i vlaknima, a izuzetno je popularna u mediteranskoj kuhinji.

Ri gastro je projekt kojim se želi omogućiti turistima da upoznaju i gastronomsku ponudu Rijeke i Kvarnera, a provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s ugostiteljima. U okviru projekta se četiri puta godišnje organiziraju gastronomski tjedni - u travnju Tjedan šparoga, u lipnju manifestacija "Srdela je IN/Tjedan trešanja", rujan je rezerviran za specijalitete od lignji i smokava, a prosinac za tradicionalna i manje tradicionalna jela od bakalara i čokolade. (Hina)



Pisane vijesti