RI gastro - lignje i smokve osvajaju riječke restorane i konobe

Slika /arhiva/RIgastro_2013.jpg

Danas je na prigodnom mjestu, galeriji ribarnice na riječkoj Placi, predstavljeno jesenje izdanje manifestacije RI gastro. Prateći sezonu, nakon proljetnih šparoga, ljetnih srdelica i trešanja, ovoga puta RI gastro posvećuje se specijalitetima od lignji i smokava. U razdoblju od 24. do 30. rujna riječki će restorani i konobe po promotivnim cijenama nuditi niz maštovitih jela s ove dvije namirnice. Najbolji uvid u ono što nas čeka u sljedećih tjedan dana pružio je u svojoj gastro prezentaciji jedan od najmaštovitijih hrvatskih kuhara Deniz Zembo.

Građani i posjetitelji Rijeke također će imati priliku isprobati najrazličitije specijalitete od lignji uz slatke zalogaje sa smokvama u utorak 24. rujna na Korzu, gdje će svoje gastro-uratke ponuditi ugostitelji koji sudjeluju u manifestaciji i mlade snage Ugostiteljske škole.

O manifestaciji RI gastro pričali su predstavnici organizatora: direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, predsjednica Radnog tijela Turističke zajednice grada Rijeke za ugostiteljstvo Tatjana Babić Tomić te direktor Hotela Continental Damir Balenović.

Iz želje da turisti, ali i građani Rijeke upoznaju naš grad i Kvarner s gastro strane, Turistička zajednica grada Rijeke, uz pomoć riječkih ugostitelja, pokrenula je projekt RI gastro s ciljem očuvanja tradicije mediteranske prehrane i promocije lokalnih vrijednosti u proizvodnji i pripremi hrane.


 



Pisane vijesti