Regionalna konferencija o razvojnim mogućnostima turističkog tržišta jugoistočne Europe

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Turistička zajednica Kvarnera i Primorsko-goranska županija sudjelovali su na 11. regionalnoj konferenciji „Turističko tržište Jugoistočne Evrope – nove razvojne mogućnosti“, održanoj u Beogradu 15. svibnja 2013. godine. Tom je prigodom priređena  i prezentacija turističke ponude Kvarnera za oko 400 sudionika, među kojima su i sudionici iz inozemstva, pa tako i predstavnici dalekih emitivnih turističkih tržišta Indije i Kine.

U radu konferencije sudjelovali su župan primorsko-goranski Vidoje Vujić s temom „Novi trendovi u turističkoj ponudi i investicijama" te direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov s temama „Destinacijski menadžment na Kvarneru“ i „City break turizam na Kvarneru“.

Kvarner posebno predstavlja ponudu obiteljskog smještaja i enogastronomije kao motiv dolaska na Kvarner, odnosno predstavlja svoje razvojne brendove turističkih proizvoda Kvarner Gourmet i Kvarner Food, te Kvarner Family.

Također, predstavlja se novi razvojni projekt kreiranja informatičke platforme za organizaciju upravljanja destinacijom Kvarner. Sudionici konferencije mogli su kušati razne kvarnerske autohtone proizvode, te vrbničku žlahtinu i pjenušac. 

Turističkoj zajednici Kvarnera dodijeljena je nagrada „Brand Leader Award“, što su zabilježili brojni mediji.



Pisane vijesti