Razvoj ruralnog turizma važan je za jačanje konkurentnosti

Slika /arhiva/012-kongres-RT.jpg

Shvaćajući važnost ruralnog turizma u podizanju konkurentnosti Hrvatske, razvoj kontinentalnog turizma svakako će biti jedan od važnijih u provedbi aktivnosti Ministarstva turizma u narednom periodu, rekao je Oleg Valjalo, zamjenik ministra turizma na 3. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu, dodavši kako će Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, čija je izrada u tijeku, upravo tome posvetiti posebnu pozornost.

Treći međunarodni kongres o ruralnom turizmu, s temom „Ruralni turizam – pokretač održivog razvoja, održava se od 23. do 26 svibnja u Osijeku, u organizaciji Kluba članova „Selo“ i „Hrvatskog farmera“. Glavne teme kongresa, koji okuplja više od 200 sudionika iz 12 europskih država, su baština i tradicija u turizmu, turizam uz vode i rijeke, kreiranje i distribucija proizvoda ruralnog turizma, regionalni razvoj, financiranje i međunarodna suradnja, te posebni oblici turizma.

Podsjećamo, upravo je razvoj i jačanje posebnih oblika turizma jedan od ciljeva Ministarstva turizma, jer uz sunce i more, po kojemu je Hrvatska prepoznata, cilj je pozicionirati Hrvatsku kao odredište zanimljivo i izvan ljetnih mjeseci, odnosno za produžene vikend odmore.

Zamjenik ministra turizma također je naglasio  kako je Ministarstvo turizma, s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog turizma u 2012. godini, pripremilo osam programa ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim financijskim potporama namijenjenima razvojno-turističkim projektima, s posebnim naglaskom na razvoj turistički manje razvijenih područja.

Kongres je, osim znanstvenoj i stručnoj javnosti, namijenjen i turističkim seljačkim gospodarstvima te poduzetnicima u ruralnom turizmu, za koje je organizirano i niz radionica. Tijekom Kongresa, traje izložba proizvoda i usluga ruralnog turizma, izložena je brojna domaća i strana literatura s ovom temom, te drugi proizvodi i usluge koji mogu doprinijeti uspješnijem poslovanju u ovom području turizma.
 



Pisane vijesti