Radionica o ruralnom turizmu u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj

Slika /arhiva/ZADAR/ZAGREB, 7.4.2010

U organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u partnerstvu s Mrežom udruga lokalne uprave jugoistočne Europe (NALAS) u Zadru se održava dvodnevna radionica o temi upravljanja projektima u turizmu i ruralnom razvoju, koja je okupila 40-ak predstavnika gradova i općina te razvojnih institucija iz zemalja jugoistočne Europe.

Cilj radionice je sudionicima približiti načela upravljanja projektnim ciklusom i pripreme konkretnih projektnih koncepata i prijava za fondove Europske unije, priopćeno je iz UNDP-a Hrvatska.

Radionica je jedna od aktivnosti projekta Regionalnog centra znanja koji je UNDP pokrenuo krajem 2009. godine.

Projekt ima za cilj jačanje podrške lokalnim vlastima s prostora jugoistočne Europe u području pružanja usluga kroz razmjene iskustava i znanja između djelatnika lokalnih uprava te omogućavanja stvaranja mreža lokalnih stručnjaka i korisnika projekta u područjima povezanim s europskim integracijama, poput upravljanja projektnim ciklusom, javnih nabava, financiranja razvoja, europskih pred pristupnih fondova itd.

Na radionici sudjeluju predstavnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovenije, Moldavije i Turske. (Hina)
 

Pisane vijesti