Pušten u plovidbu izletnički brod "Veli Brijun"

Slika /arhiva/brod-k-sidr.jpg

Na Brijunima je danas svečano pušten u plovidbu novoizgrađeni izletnički brod "Veli Brijun", čija se vrijednost cijeni na oko 16 milijuna kuna, a izgrađen je u šibenskom remontnom brodogradilištu NCP.

Brod će prevoziti posjetitelje Nacionalnog parka Brijuni, dug je 29,8 metara, širok osam metara, ima dvije palube, a projektiran je za prijevoz 398 putnika. Ima 295 sjedećih mjesta, od kojih 34 u VIP salonu.

Ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Eduard Kolić na današnjoj je svečanosti govoreći o ovom projektu kazao kako je riječ o jednom od većih poslovnih uspjeha novije povijesti ove javne ustanove.

Novom investicijom u moderan brod podiže se kvaliteta turističke ponude Brijuna jer će "Veli Brijun" još bolje povezivati Fažanu s brijunskim otočjem i obrnuto, imat će kružne vožnje oko 14 otoka i otočića, te će na njemu biti upriličeni eventi, naglasio je Kolić.

Direktor prodaje Nautičkog centra Prgin remontnog brodogradilišta u Šibeniku Roko Vuletić naglasio je kako su kao brodograditelji iznimno ponosni na ovaj brod jer se radi o prototipu broda u kojeg su ugradili veliku stručnost i znanje hrvatskih malih brodograditelja.

"U crnim vremenima za našu brodogradnju naš uspjeh, zahvaljujući domaćim resursima, znanju i stručnosti, potvrđuje kako hrvatska brodogradnja ima budućnost", poručio je Vuletić.

Podsjetio je kako je prije dvije godine potpisan ugovor između NP Brijuni i brodogradilišta o izgradnji broda, koja je započela lani da bi danas nakon 18 mjeseci "Veli Brijun" bio spreman za turističku plovidbu. (Hina)


Pisane vijesti