Pula obara prošlogodišnje turističke rekorde

Slika /arhiva/P-H3229504.jpg

Pula u osam mjeseci ove godine bilježi rekordne turističke rezultate, posjetilo ju je 244.970 gostiju koji su ostvarili nešto više od 1,3 milijuna noćenja, što je porast od sedam posto u dolascima te osam posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz grada Pule.

Kako se navodi u priopćenju, rekordni se rezultati u velikoj mjeri mogu pripisati uspješnoj sinergiji svih koji rade na proširenju turističke ponude, od privatnih tvrtki, preko kulturne scene pa sve do gradske uprave.

"Ove brojke rezultat su upornog rada svih uključenih strana. Turizam nam se nije 'dogodio preko noći' već je za to zaslužno obogaćivanje turističke ponude na kojoj radimo već niz godina", ističe u priopćenju pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Izuzetno dobri rezultati ostvareni su na najvećim tržištima pa je broj noćenja gostiju iz Njemačke premašio 300 tisuća te je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećan za tri posto, iz Slovenije za 11 posto, Italije za 14 posto dok su veliki postotni porast noćenja ostvarili gosti iz Velike Britanije, za čak 27 posto. Odlične je Pula rezultate ostvarila i s posjetiteljima iz regije (Srbija 22 posto, BiH 34 posto, Albanija 46 posto), a porast noćenja zabilježen je i kod domaćih gostiju i to za 18 posto.

"Kao prvi grad u Hrvatskoj po broju festivalskih sadržaja, s više od tisuću manifestacija godišnje, Pula postaje uvelike prepoznatljiva na turističkom tržištu. Upravo ovakvi sadržaji pokazuju kako se kroz dobro planiranje može doći do velikih rezultata i novih kreativnih pravaca u razvoju turizma", zaključuje se u priopćenju.

(Hina)



Pisane vijesti