Prvi Beach Polo turnir popunio Rovinj

Slika /arhiva/101019-rovinj-bd_www.jpg

Prvi Rovinj Beach Polo turnir u Rovinj je doveo brojne ljubitelje tog kraljevskog sporta iz više zemalja svijeta koji su popunili gotovo sve hotelske kapacitete, rečeno je u petak u Rovinju na konferenciji za medije organizacijskog odbora tog turnira koji se održava od 12. do 15. svibnja.

Taj se prvi polo turniru na pijesku u ovom dijelu svijeta održava na rovinjskoj plaži Porton Biondi s koje se pruža pogled na starogradsku jezgru. Plaža je za tu priliku posebno opremljena polo infrastrukturom, uključujući arenu s pješčanim terenom ukupne površine 7.000 metara četvornih, 'lounge' zonu, konjušnice i drugo.

"Kako bi se sve uskladilo s pravilima beach pola, u radovima na pripremi infrastrukture, koji su trajali oko mjesec dana, bilo je angažirano 250 zaposlenika Adris grupe i partnerskih tvrtki, a dovezeno je i oko 700 prostornih metara pijeska", kazao je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave hotelske kompanije Maistra Tomislav Popović. Naglasio je da turnir ima veliku vrijednost za turizam i promociju i Rovinja i Hrvatske, jer će slike obići svijet, te zbog dolaska poznatih osoba i brendova iz svijeta. Dodao je da u Istri polo ima i povijest jer se polo igrao na otočju Brijuni 1920-ih i 1930-ih godina a igra se i danas.

"Za organizaciju tog turnira odlučili smo se i zbog povijesti i zbog mogućnosti da i time u Rovinj privučemo goste u predsezoni. Sudeći po odličnoj popunjenosti hotela taj smo cilj već donekle ostvarili te vjerujemo i u budućnost tog turnira", kazao je Popović.

I predsjednik organizacijskog odbora turnira Uwe Zimmermann zadovoljan je svime što je vidio u Rovinju. "Rovinj je predivno mjesto koje već ima reputaciju luksuzne destinacije i vjerujem da će turnir privući pravu publiku, tim više što polo igrači i publika obožavaju otkrivati nova mjesta“, poručio je.

Polo se obično veže za travnati teren, no u zadnjih desetak godina razvija se i njegova novija inačica - na pijesku, uz nešto izmijenjena pravila.

Na turnir u Rovinj došle su četiri međunarodne ekipe s igračima iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije s 50-ak argentinskih konja, a osim utakmica priređen je i bogat prateći program na različitim lokacijama u Rovinju.

Organizatori su istaknuli da će najatraktivniji trenutak, uz otvorenja turnira, u subotu, 14. svibnja u 10 sati, biti 'polo parada' od polo arene na plaži do hotela Adriatic u centru Rovinja. Očekuje se i velik broj poznatih osoba iz političkog, poslovnog i svijeta zabave, među kojima su dolazak najavili Ivana Trump, Enno v. Ruffin, obitelj Illy i drugi. 

Ivana Trump, poznata američka poduzetnica i modna dizajnerica, jedna je od počasnih gošći turnira koja je već stigla te otkrila da joj Hrvatska nije nepoznata jer je još kao dijete s roditeljima iz Češke dolazila na ljetovanje u Hrvatsku.

Na turniru se, po riječima organizatora, očekuje vise tisuća posjetitelja.

Uz Adris i njenu hotelsku kompaniju Maistru, turnir su poduprli i koncern Agrokor te neki od vodećih svjetskih brendova poput Heinekena, Tagheuera, Zeptera, poznatog argentinskog brenda i ambasadora pola u svijetu La Martina, engleski proizvođač luksuznih automobila Bentley, proizvođač nakita Tiffany i drugi.

(Hina)



Pisane vijesti