Proslava Svjetskog dana turizma i završetka sezone Zagrebačkog vremeplova

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

U subotu 29. rujna, od 11 do 13 sati, kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, Turistička zajednica grada Zagreba priprema posebnu proslavu za Zagrepčane i njihove goste. Naime, uz svečano zatvaranje manifestacije „Zagrebački vremeplov“, bit će proslavljen i Svjetski dan turizma.

Tom će se prigodom na Zrinjevcu okupiti članovi KUD-a „Frankopan Remete“ koji su nastupali na folklornoj sceni; grupa „Potepuhi“ koji su zagrebačkim šansonama oživljavali Gornjogradske glazbene vedute te kostimirani likovi koji su uljepšavali Gornji grad u prošlosti. Na završnom Promenadnom koncertu nastupat će Mirko Bačić i Purgeri.

Kao posebnu atrakciju najavljujemo dva fijakera u čijoj će vožnji moći uživati svi zainteresirani te voće i domaće kolače, koje će posebno za ovu priliku izraditi vrijedne domaćice iz folklornih društava. Ni oni najmlađi neće biti zaboravljeni, naime, za njih je pripremljena dječja igraonica, gdje će se moći igrati dok roditelji plešu. Na svečanom zatvaranju odlučit će se i o pobjednicima plesnog natječaja, održavanom svakom Promenadnom koncertu ove sezone, a koji za nagradu dobivaju vikend za dvije osobe.

Uz sve navedeno, likovi iz prošlosti obići će Gornji grad još u subotu, od 17 do 20 sati, te podijeliti sa svima svoje zanimljive priče, dok će ulični svirači posljednji put zasvirati na Gornjogradskim glazbenim vedutama u nedjelju od 10 do 12 sati. KUD „Bukovac“ će u nedjelju od 11 do 13 sati na svojoj tradicionalnoj ruti, po posljednji put ove sezone, pokazati svoje kulturne običaje i naslijeđe.

Na posljednjem Promenadnom koncertu u Parku Maksimir u nedjelju, 30. rujna od 10.30 do 12.30 sati, nastupat će Ansambl salonske glazbe Strauss i tako obilježiti završetak ovogodišnje sezone Zagrebačkog vremeplova. U nedjelju završava i smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, a još jednom ćemo se ove godine družiti s njima 18. listopada, na Svjetski dan kravate, točno u podne na Markovu trgu.



Najave