Promocija Hrvatske kroz ronjenje - Pogled u plavo

Slika /arhiva/nemo-stranice-13.jpg

Ronilački klub HRVI NEMO ADRIATIC i braniteljska zadruga PRO-X započinju svoj novi projekt „Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“, 27. travnja u gradu Zaprešiću. U centru grada, na popularnoj „šetnjici“, postavljen je bazen promjera 10 m i dubine 1,2 m, na čijim je unutarnjim stranicama postavljena izložba poznatog fotografa Marjana Radovića.

Manifestacija će trajati dva dana, tijekom kojih će zainteresirani građani moći roniti u punoj ronilačkoj opremi (odijelo, boce, regulator i maska) uz obuku profesionalnih instruktora ronjenja te obilazak podvodne izložbe.

U subotu, 27. travnja bazen će biti na raspolaganju  građanima od 10.00 do 23.00 sata; do 20.00 rone djeca i mladi do 17 godina, a od 20.00 na rasporedu je noćno ronjenje za odrasle.

U nedjelju 28. travnja bazen je ponovno na raspolaganju građanima kada je predviđeno ronjenje za odrasle do 20.00 sati, nakon čega slijedi program u kojemu će se građanima i medijima obratiti gradonačelnik Željko Turk. Gradonačelnik će uručiti i donaciju u sklopu humanitarnog dijela projekta, a svjetski i europski prvak i rekorder  u ronjenju na dah Goran Čolak, demonstrirat će atraktivan uron u disciplini statika (preko 8 min) uz laser show.

Osim promocije ronjenja, cilj ovog projekta je i senzibiliziranje građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta, u čemu će pomoći i jedan od partnera u projektu, tvrtka C.I.O.S. iz Zagreba.



Najave