Projekt prekogranične suradnje Nautour

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je održan okrugli stol u povodu primjene projekta "Zajednička promocija i unapređenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na crnogorskom primorju - Nautour".

Riječ je o projektu koji se financira novcem Europske unije u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora.

Po riječima dr. Željka Kurtela s dubrovačkog Sveučilišta, projektom se žele unaprijediti turističke, a posebice nautičke mogućnosti Dubrovačko-neretvanske županije i crnogorskog primorja zajedničkom promidžbom kao jedinstvene turističke cjeline bogatoga kulturnog i prirodnog naslijeđa kroz povećanje kvalitete usluge i razine sigurnosti u nautičkom turizmu.

U sklopu projekta izradit će se internetska stranica namijenjena nautičarima koji posjećuju to područje, napisat će se nautičko-turistički vodič područja za jahte i megajahte te osmisliti prekogranične nautičko-turističke plovidbene rute za jahte i megajahte.

Vrijednost projekta je 800 tisuća eura, a u sklopu projekta već se nabavlja oprema za premjeravanje morskog dna, gdje će najveću ulogu imati Hidrografski institut, koji će premjeriti uvale, osobito u crnogorskom primorju.

Projekt će biti završen do kraja 2012. godine. (Hina)



Pisane vijesti