Projekt prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

U Dubrovniku je danas predstavljen IPA projekt prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore "Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu".

Hrvatska gorska služba spašavanja u suradnji s UN-ovim programom za razvoj iz Crne Gore te partnerima - dubrovačkom Hrvatskom gospodarskom komorom i Nacionalnom turističkom organizacijom iz Crne Gore i Gorskom službom spašavanja Crne Gore - počinje realizirati projekt koji će u skladu s novim trendovima u turizmu kroz nadogradnju i usavršavanje vještina te uspostavu poslovne suradnje pridonijeti razvoju pustolovnog turizma.

Ukupna vrijednost projekta je 499 tisuća eura, od čega Europska unija financira 420 tisuća.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić rekao je da je svrha projekta "povećati sigurnost na neurbanim prostorima regije te stvoriti prekogranični turistički proizvod koji će stanovnicima donijeti nove razvojne šanse".

Projekt-menadžer HGSS-a Danijel Kovač rekao je kako će projekt obuhvatiti cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju te općine Kotor, Herceg Novi, Tivat, Cetinje, Bar, Budvu i Podgoricu u Crnoj Gori.

Razdoblje realizacije projekta je od veljače ove godine do veljače 2015. godine, a njime će se nastojati uspostaviti suradnja između odgovarajućih institucija, organizacija, poduzetnika i pojedinaca radi zajedničkog djelovanja u turizmu, zaštiti prirode i kulturne baštine te na razvoju lokalnih zajednica i jačanju ljudskih kapaciteta. (Hina)



Pisane vijesti