​Projekt INHERIT predstavljen na međunarodnom sajmu FITUR2022

Slika /2022_photo_ilustrac/220125_fitur1.jpg

Predstavnica projektnog partnera Ministarstva turizma i sporta, Ana Marija Vukčević i vanjska ekspertica Jelena Kljaić Šebrek, sudjelovale su na 42. međunarodnom turističkom sajmu za poslovnu i široku publiku FITUR u Madridu, od 19. do 21. siječnja, u sklopu projektnih aktivnosti INHERIT.

Riječ je o projeknim aktivnostima „Podrška razvoju aktivnosti održivog turizma prirodne baštine na Sredozemlju” i “Podrška poduzimanju samoregulacijskih mjera zaštite prirodne baštine na Sredozemlju”.

FITUR je turistički sajam kojega podržava UNWTO i globalno je mjesto susreta za turističke profesionalce i javnost, koja je ove godine okupila više od 600 izlagača iz 70 zemalja i gotovo 120 tisuća posjetitelja.

Izlagači i posjetitelji FITUR-a upoznali su se s rezultatima projekta te pokazali zanimanje za pokretanje sličnih aktivnosti održivog turizma u svojim područjima.

Osim sastanaka i podjele brošura na izlagačkom prostoru Hrvatske turističke zajednice, organizirano je i interaktivno predstavljanje projekta INHERIT, kojemu se pridružilo tridesetak turističkih sudionika gdje su se informirali o projektu, INHERITURA certifikatu i primjerima mjera zaštite prirode te aktivnostima održivog turizma.

Također, Hrvatska je turistička zajednica predstavila hrvatsku turističku ponudu na 42. izdanju međunarodnog turističkog sajma za poslovnu i široku publiku FITUR. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavilo je i pet suizlagača među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba te HUP – Zagreb Hospitality, Abacus Tour i Hotel Mediteransko Selo San Antonio.

Pisane vijesti