ADAC dodijelio Josipi Cvelić Bonifačić ekskluzivno priznanje za doprinos razvoju hrvatskog i europskog kamping sektora

Slika /2022_photo_ilustrac/Josipa_Cvelic_Bonifacic.png

Njemački auto klub ADAC, najutjecajniji promotor kamping turizma na njemačkom govornom području i izdavač renomiranog kamping vodiča, na godišnjoj je skupštini u Stuttgartu dodijelio priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima. Za izniman doprinos razvoju kamping turizma, priznanje za životno djelo dobila je dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić.

„Hrvatski kamping je u protekloj godini dosegnuo 91 posto noćenja iz rekordne 2019. godine, pri čemu valja istaknuti kvalitetu i mogućnosti koje pruža, osobito u vrijeme pandemije te je po tim rezultatima turistički pobjednik na Mediteranu. Prepoznali su to i predstavnici njemačkog ADAC-a dodijelivši vam nagradu za životno djelo što je priznanje cijeloj kamping industriji Hrvatske i dodatni poticaj razvoju ovog važnog dijela naše turističke ponude“, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac čestitajući Josipi Cvelić Bonifačić na nagradi.
 
„I u ovoj 2022. godini hrvatski kamping će se dokazati u kvaliteti usluge i, kao do sada, visokom razinom higijenskih i drugih sigurnosnih mjera protiv koronavirusa, što će provući brojne goste“, rekla je ministrica, dodavši kako se i za kampove otvaraju financijske mogućnosti iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, jer je 1,2 milijarde kuna za turizam, od ukupno 2,2 milijarde, namijenjeno privatnom sektoru gdje mjesta mogu naći i kamping projekti.
 
Na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić voditeljica je katedre za menadžment, a na nedavno održanom kongresu hrvatskog kampinga istaknula je i porast zanimanja mladih za rad i obrazovanje za kamping po programu kojeg provodi ovaj fakultet. "Stvara se nova generacija kamping menadžera budućnosti i vidi se porast zanimanja mladih za to obrazovanje, a oni su i važni kako bi se kamping održivo i kvalitetno razvijao i poslovao, poštovao prostor i ljude na području gdje se razvija, što je i jedan od najvećih izazova za kamping u Hrvatskoj“, zaključila je Cvelić Bonifačić.
 
Članovi Kamping udruženja Hrvatske imaju dodatan razlog za slavlje budući da je Josipa Cvelić Bonifačić bila i predsjednica nacionalnog kamping udruženja te je i kroz tu funkciju višestruko doprinijela razvoju hrvatskoj kampinga. Svoju stručnost i danas dijeli kao predsjednica Sekcije za stručno-edukativno obrazovanje pri Kamping udruženju Hrvatske (KUH). Kako je prilikom dodjele priznanja napomenuo Uwe Frers, izvršni direktor ADAC Campinga (Pincampa), ova je nagrada svojevrsni Oscar u kamping industriji, kojom se odaje počast inovatorima i liderima europskog kampinga.

Vrhunac svečane ceremonije bila je dodjela nagrade za životno djelo hrvatskoj predstavnici, Josipi Cvelić Bonifačić, u kategoriji „Hall of Fame“. Putem video poruke, Josipa je izrazila zahvalnost na neočekivanoj i iznimnoj počasti, dok je ADAC dodatno naglasio njezina ostvarenja:

"Gospođa Cvelić Bonifačić ​​ostavila je veliki trag u hrvatskoj i europskoj kamping industriji. Radeći za Valamar grupu, dala je ključan doprinos u procesu povećanja kvalitete hrvatskog kamping proizvoda, kao i konverziji samih kampova u vrhunske resorte. Iznimno ostvarenje predstavlja i njezin rad na edukaciji i stručnom osposobljavanju, s posebnim naglaskom na osmišljavanju i implementaciji prvog magisterija specijaliziranog za kamping turizam. Razvojem prvog europskog kurikuluma u području održivog upravljanja kampingom „Master of Sustainable Campground Management“ i osiguravanjem njegova financiranja od strane Erasmus programa Europske unije, dala je doprinos i u edukaciji budućih kamping djelatnika“.

Uz navedeno priznanje, kao hrvatski predstavnik u kategoriji ADAC Camping Booking Awardsa, bio je nominiran i Aminess Atea Camping Resort s otoka Krka.

Dodatne informacije na: https://presse.pincamp.de, www.pincamp.de

Pisane vijesti