Priručnik za bavljenje seoskim turizmom predstavljen u Krapini

Slika /arhiva/120404-priruc.jpg

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, organizirala je, 2. travnja 2012. godine u Krapini, predstavljanje „Priručnika za bavljenje seoskim turizmom – korak po korak od ideje do uspješnog poslovanja“. Autor Priručnika je Robert Baćac, nacionalni konzultant za agroturizam pri UNDP-u i direktor konzorcija agroturizma i ruralnog turizma Istre „Ruralis“.

Zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko-Ferek Jambrek, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i predsjednik Ceha ugostitelja OKKZŽ Branko Greblički, ukazali su na važnost ovoga priručnika koji detaljno, na jednostavan i razumljiv način, nudi sve potrebne informacije za organizaciju, vođenje i poslovanje turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva, od same ideje i izbora turističkih usluga te načina organizacije njihove ponude, do mogućnosti financiranja, uređenja domaćinstva u skladu s tradicijom i očuvanjem okoliša, registracije, zakonskih odredbi, poreznih obveza, promocije i marketinga.

Predstavnica Ministarstva turizma RH dr. sc. Tatjana Gredičak jedna od urednica Priručnika, koji je objavljen u nakladi Ministarstva turizma, u sklopu UNDP-ovog projekta  COAST, uputila je sadašnje i buduće obrtnike koji se bave seoskim turizmom da ga koriste, jer se u njemu uz brojne savjete nalaze i primjeri registriranih, uspješnih seoskih turističkih gospodarstava, što mogu poslužiti kao poticaj pri pokretanju i razvijanju vlastitog obrta.



Pisane vijesti