Pripremljen dokumentarni film o 100. sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije

Slika /arhiva/unwto-logow.jpg

Kao podsjetnik na 100. sjednicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije, održane od 27. do 29. svibnja u Rovinju, pripremljen je dokumentarni film kako bi ova sjednica ostala zapamćena. Hrvatska, odnosno Rovinj, bio je domaćin svjetskog turističkoj eliti nekoliko dana u svibnju ove godine, a tema o kojoj se najviše razgovaralo bila je „Inovacije u turizmu: Pronalazak novih načina za borbu sa sezonalnošću“, u sklopu čega je ministar Lorencin prezentirao i program Hrvatska 365.

Kao podsjetnik na 100. sjednicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije, održane od 27. do 29. svibnja u Rovinju, pripremljen je dokumentarni film kako bi ova sjednica ostala zapamćena.

Hrvatska, odnosno Rovinj, bio je domaćin svjetskog turističkoj eliti nekoliko dana u svibnju ove godine, a tema o kojoj se najviše razgovaralo bila je „Inovacije u turizmu: Pronalazak novih načina za borbu sa sezonalnošću“, u sklopu čega je ministar Lorencin prezentirao i program Hrvatska 365.

„Ove smo godine u prva četiri mjeseca zabilježili 1,1 milijun dolazaka i više od 3 milijuna noćenja, što u usporedbi sa istim periodom prošle godine predstavlja rast od čak 8 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima. Smanjenje sezonalnosti jedan je od naših glavnih izazova, a projekt Hrvatska 365 koji smo pokrenuli prošle godine i koji je usmjeren na jačanje dodatnih turističkih proizvoda, poput kulturnog, avanturističkog, zdravstvenog, nautičkog ili eno-gastro turizma, daje odlične rezultate. Upravo zato, projekt smo nastavili provoditi i ove godine, proširili smo broj destinacija te vjerujemo da ćemo dodatno proširiti turističku sezonu jer Hrvatska svakako ima sve preduvjete za razvoj cjelogodišnjeg turizma“, istaknuo je ministar Lorencin ovom prigodom. 

Osim službenog dijela sjednice, okupljeni su obišli turističke destinacije u Istri, kao što su NP Brijuni, Poreč, Pula, Bale, Grožnjan, upoznali se s našom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama i enogastronomijom. Na kraju posjeta generalni tajnik Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai istaknuo je:

„Bilo je ne samo dobro, nego izvanredno! Ovo je svakako bila povijesna sjednica za našu organizaciju i vrlo smo zadovoljni što se održala upravo u Hrvatskoj, zemlji koja je turizam stavila među svoje razvojne prioritete.“

  • Dokumentarni film o 100. sjednici UNWTO-a /YouTube/


Pisane vijesti