Gospođa Marion Spiero vjerna Opatiji više od osamdeset godina

Slika /arhiva/250815_marion1.jpg

Turistička zajednica grada Opatija i Remisens Premium Hotel Kvarner pripremili su danas druženje kako bi se zahvalili gospođi Marion Spiero na fascinantnoj 81 godini dugoj vjernosti gradu Opatiji. Devedesettrogodišnja gospođa Marion Spiero iz Milana prvih je osam godina boravila u privatnom smještaju, a redovita gošća opatijskog hotela Kvarner je već pune 73 godine.

Na povjerenju i odanosti gospođi Spiero zahvalio je gradonačelnik Grada i predsjednik Turističke zajednice Opatije Ivo Dujmić, naglasivši da je ona prava dama Opatije koja na najljepši način priča priču opatijskog turizma. Gradonačelnik je gošći zaželio još puno ugodnih trenutaka u Opatiji i uz prigodne poklone pozvao je da bude gošća tijekom vikenda u prigodi Bečkog bala koji se u rujnu održava u Opatiji. U ime generacija djelatnika hotela Kvarner gospođi Marion zahvalili su Sandra Marcel Tomašić, direktorica te Boris Štanc, šef recepcije hotela.

"Rođena sam u Budimpešti, gdje je moja obitelj tada živjela, a otac je bio direktor riječke rafinerije Romsa, tako da je često boravio u Rijeci i Opatiji. Za moje zdravlje, liječnik u Budimpešti savjetovao je roditeljima što češći boravak u Opatiji, tada poznatom klimatskom lječilištu. Na kupalištu Angiolina uvijek smo imali kabinu, a tamo sam i naučila plivati. Kasnije smo se vratili u Budimpeštu i tamo sam studirala arheologiju i egiptologiju. Za vrijeme rata odselila sam s prijateljima u Milano, gdje i danas živim. Cijelu godinu veselim se ljetu, kada ću doći u Opatiju, uživati u ljepoti arhitekture, parkovima i šetnicama, a osoblje hotela Kvarner smatram svojom pravom obitelji i Opatiju svojim pravim domom", ispričala je gospođa Marion.

Pismo zahvale gospođi Marion uputio je i Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, ističući kako se njena priča savršeno uklapa u bogatu povijest turizma Opatije te dodaje kako se postignućem gospođe Marion malo tko može pohvaliti i ona je zasigurno među najvjernijim stranim gostima u Hrvatskoj.



Pisane vijesti