Prezentacija hrvatske turističke ponude u Firenzi

Slika /arhiva/120517-firenca1.jpg

Ispostava Hrvatske turističke zajednice u Rimu uspješno je završila drugu od ukupno pet prezentacija hrvatske turističke ponude na središnjim trgovima talijanskih gradova. Uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, veleposlanika Tomislava Vidoševića i počasne konzulice u Firenci, Alessandre Fusi, Ispostava HTZ-a u Rimu održala je prezentaciju na jednom od najljepših firentinskih trgova, Piazza Santa Maria Novella od 11. do 15. svibnja.

Trg Santa Maria Novella krasi jedna od tri najvažnije firentinske crkve istoimenog naziva i nezaobilazno je mjesto brojnih posjetitelja iz cijelog svijeta, kao iz drugih krajeva Italije osobito u ovo doba godine. Štand HTZ-a i ovaj put je plijenio pozornost, ne samo građana Firence, već brojnih posjetitelja iz ostalih talijanskih regija i drugih zemalja. Posebno oduševljenje iskazali su posjetitelji iz Francuske, Velike Britanije, Španjolske, Njemačke, Meksika, Japana, Kine te drugih zemalja, koji su također bili zainteresirani za detaljne informacije, jer su čuli mnogo o ljepotama Hrvatske te odlučili da upravo nakon Firence nastave svoje putovanje u našu zemlju, ili nas odaberu kao odredište za svoj ljetni odmor.

Hrvatski štand posebno je zapazila mlađa generacija, odnosno brojni studenti i školske grupe, koje su se prilikom organiziranih posjeta Firenci zaustavljali i interesirali se o događanjima, festivalima te aktivnom turizmu. Podijeljeno je mnogo promidžbenog materija, a zabilježen je izniman interes za sve regije te otoke i svjetionike u sezoni, a tako i za ostali dio godine. Tijekom nastupa u Firenci postavljani su statusi o prezentaciji i na Facebook mrežu, održavajući tako s prijateljima iz Hrvatske kontakt u realnom vremenu.



Pisane vijesti