Predstavnci istarske županije u Bruxellesu

Slika /arhiva/istra_sat-110626.jpg

U sklopu Tjedna istarske gastronomije predstavnici Istarske županije boravili su u Bruxellesu gdje su lobirali da turizam, kao vrlo važna gospodarska grana za Istarsku županiju i Hrvatsku, bude zastupljena u sličnoj mjeri kao u razdoblju od 2007. do 2013.

Kako je priopćeno iz kabineta istarskog župana, pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Branko Curić te v.d. pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan boravili su u dvodnevnom posjetu Bruxellesu kako bi izvidjeli mogućnosti za financiranje projekata u Istri iz područja turizma, koje će biti na raspolaganju iz strukturnih fondova nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Otočan i Curić posjetili su i predstavništvo španjolske regije Katalonije u Bruxellesu, kako bi razgovarali o njihovim iskustvima vezano uz decentralizaciju i regionalizaciju, kao i o praksi u promociji katalonskih proizvoda.

Na Tjednu istarske gastronomije sudjeluju brojni partneri Istarske županije i Hrvatske turističke zajednice, predstavnici međunarodnih organizacija u čijem radu sudjeluje Županija, predstavnici prijateljskih regija, kao i europskih i belgijskih institucija te belgijski turistički djelatnici.

"Iz svih susreta, uočena je potreba snažnijeg lobiranja za financiranje turističkih projekata u budućoj europskoj financijskoj perspektivi 2014.- 2020. s obzirom da je izrada programskih dokumenata u tijeku. Istarska županija će iz tog razloga ovog proljeća u Bruxellesu, organizirati okrugli stol s ciljem jačanja uloge turizma u kohezijskoj politici na koji će biti pozvani predstavnici europskih i hrvatskih vlasti, europske turističke regije i međunarodne organizacije", navodi se među ostalim u priopćenju iz kabineta istarskog župana. (Hina)



Pisane vijesti