Predstavljeni rezultati projekta „Kultura turizma“

Slika /arhiva/140508-kult-t2.jpg

Turistička zajednica grada Zagreba predstavila je danas rezultate projekta „Kultura turizma“ za 2013./2014. godinu, u Zagrebačkom plesnom centru. Učenici pet zagrebačkih srednjih škola pokazali su svoje projekte kojima potiču upoznavanje mladih i šire javnosti s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba i istodobno prikazali kako  mladi ljudi doživljavaju svoj grad.

Kultura turizma projekt je koji je započeo prije četiri godine, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, a kojim se mlade nastoji uključiti u programe zaštite okoliša i životne sredine te podizanje kvalitete življenja, očuvanje etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanje razine gostoljubivosti te stvaranje klime dobrodošlice, što bi dugoročno utjecalo na turizam i gospodarski razvoj grada Zagreba.

Na prijedlog Gradskog ureda, u projekt je ove godine uključeno pet srednjih škola: IV. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, XII. gimnazija, Škola za medicinske sestre Mlinarska, Tehnička škola Ruđera Boškovića - škole kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, a s ciljem edukacije mladih o važnosti turizma i njegovim gospodarskim učincima.

 



Pisane vijesti