Predstavljen turistički projekt „Inspirit Fantasy Park“

Slika /arhiva/Inspirit-fantasy-park-W2.png
Danas je u sobi Julesa Vernea u pazinskom Kaštelu predstavljen „Inspirit Fantasy Park“, najvažniji turistički projekt Grada Pazina na čijoj se pripremi intenzivno radilo posljednjih godinu dana. Riječ je o planovima za izgradnju tematskog zabavnog parka koji se planira graditi na teritoriju bivšeg vojnog poligona Lindar u blizini Pazina.
 
Predstavljanju su prisustvovali ministar turizma Darko Lorencin sa suradnicima, župan Istarske županije Valter Flego sa suradnicima, predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost te predstavnici lokalnih i regionalnih turističkih agencija i zajednica.
 
Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Pazina Renata Krulčića, projekt je predstavio jedan od projektanata Parka, Marko Baus iz tvrtke Parabureau d.o.o. Na samom je kraju prezentacije uzvanike obradovala kratka predstava udruge Istra Inspirit iz čijeg se projekta oživljavanja povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove, razvila ideja o gradnji tematskog zabavnog parka sličnog sadržaja i tematike.
 
„Vjerujem da će investitori prepoznati potencijal kakav ovaj park ima i da će to biti prvi park u Istri koji će raditi tijekom cijele godine“, rekao je istarski župan Valter Flego.
 
Ministar turizma Darko Lorencin skrenuo je pažnju na razvoj drugih sektora koje ovaj Park generira, prvenstveno prehrambeni, ali i kreativni, po čemu su turističke destinacije prepoznatljive.
 
„Ovim projektom je letvica visoko postavljena, ali je na zdravim osnovama. Znamo da se Park neće dogoditi preko noći, ali smatram da Istra i njezin turizam ovim projektom dobivaju jako puno“, rekao je ministar Lorencin.
 
Grad Pazin je uz potporu Ministarstva turizma, putem programa Fond za razvoj turizma te uz potporu Istarske županije i vlastitim proračunskim sredstvima, od travnja 2014. godine radio na pripremi projektne dokumentacije potrebne za izgradnju Parka. Ukupna vrijednost izrađene dokumentacije je oko 760.000 kuna, od čega je Ministarstvo turizma projekt sufinanciralo iznosom od 600.000 kuna. Slijedi daljnje projektiranje u postupku ishođenja lokacijske dozvole.
 
Strateški ciljevi projekta su sagraditi jedinstveni tematski zabavni park koji će biti dominantna turistička atrakcija središnje Istre te koristiti park kao platformu za razvoj gospodarstva središnje Istre.
 
Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko 288 milijuna kuna, a početak gradnje Parka planira se 2017. godine.


Pisane vijesti