​Predstavljen sportsko-edukativni program „Sportski praznici 2021.“

Slika /2021_ilustrac_f/210508_mints.jpg

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je sportsko-edukativni program pod nazivom „Sportski praznici 2021.“, kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta. “Sportski praznici 2021.” program je kojem je cilj kontinuirani nastavak bavljenja tjelesnom aktivnošću i za vrijeme ljetnih praznika, kada su djeca vrlo često nedovoljno motivirana za tjelesnu aktivnost.

Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković istaknuo je kako se radi o potpuno besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske.
 
Ove godine očekuje se više od 5000 sati programiranih aktivnosti u kojima će sudjelovati 126 kineziologa te više od 10.000 učenika iz 21 županije.
 
Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost ovog projekta te će za njegovu provedbu osigurati više od tri milijuna kuna, a ukoliko interes bude veći iznos će se povećati“, poručila je ministrica Brnjac te dodala kako je projekt s jedne strane odgovor na loše pokazatelje tjelesne aktivnosti djece i mladih, na COVID krizu, ali i logična nadogradnja uspješnih projekata zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu, koje već niz godina uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta provodi Hrvatski školski sportski savez.
 
Tjelesna aktivnost doprinosi fizičkom, ali i psihičkom zdravlju djece te je izrazito važna posebno u ovoj dobi kada se stječu navike za cijeli život. Od 2016. godine izdvajanje za školski sport povećalo se u stopostotnom iznosu, a Ministarstvo turizma i sporta nastavit će s ulaganjem kroz nacionalna sredstva, ali i kroz europske fondove.

Priopćenja