​Ministrica Brnjac u radnom posjetu Zadarskoj županiji

  • Slika /2021_ilustrac_f/210507_mints1.jpg
  • Slika

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u sklopu radnog posjeta Zadarskoj županiji održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem i predstavnicima DOGUS Grupe, radni sastanak sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom te obišla Športski centar Višnjik i Falkensteiner Premium camping na Boriku.

S gradonačelnikom Dukićem te generalnim direktorom DOGUS Grupe Burakom Baykanom, ministrica je razgovarala o planovima ulaganja u turistički sektor Hrvatske kao i o potrebi daljnjih ulaganja u nove turističke proizvode, koji se trebaju temeljiti na održivosti.

Dogus Grupa je jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina, prije svega u sektoru turizma, a ministrica Brnjac je pozdravila izgradnju hotelskog smještaja najviše kategorije koji će podignuti ukupnu vrijednost zadarskog turističkog proizvoda.
 
U pratnji direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića te izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljka Mršića, ministrica je potom obišla i ŠC Višnjik. „Osim svoje važnosti za lokalnu zajednicu, ŠC Višnjik važan je i na nacionalnoj razini jer je mjesto na kojem Hrvatska može ugostiti najveće sportske događaje, a kolike su razne mogućnosti svjedoči i činjenica da je prije samo nekoliko dana ugostio završnicu Lige prvaka u futsalu. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u radu ovog športskog centra i na taj način daju svoj doprinos poboljšanju cijelog sustava i osiguravanju optimalnih uvjeta za bavljenje sportom svim građanima ovog grada, županije, ali i šire“, istaknula je Brnjac te dodala kako je Ministarstvo turizma i sporta financiralo izgradnju teniskih terena u iznosu većem od 800.000 kuna.
 
Na sastanku s zadarskim županom Longinom, ministrica je razgovarala o pripremama ususret nadolazećoj sezoni, napretku i važnosti projekta Safe stay in Croatia, organiziranom cijepljenju turističkih djelatnika, punktovima za testiranje turista te lokacijama koje su za svaku županiju objavljene na www.safestayincroatia.hr web stranici, akciji Hrvatski otoci – zeleni otoci te turističkim pristojbama i članarinama, koje će se i u ovoj godini smanjivati.

Napravili smo niz aktivnosti kako bismo sezonu dočekali spremni i mislim da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju za odmor. Zadarska županija jedna je od najposjećenijih te je u 2020. godini ostvarila 9,8 milijuna noćenja turista. Uz povoljnu epidemiološku situaciju vjerujem kako ćemo ove sezone iz Zadarske županije moći svjedočiti i većim turističkim brojkama“, poručila je ministrica Brnjac te zahvalila županu i gradonačelniku na svim naporima koje ulažu u turistički i sportski razvoj ove županije.

Priopćenja