Predstavljen prvi katalog malih i obiteljskih hotela

Slika /arhiva/karlovac.jpg

U obiteljskom hotelu 'Korana-Srakovčić' u Karlovcu u petak je predstavljeno hrvatsko izdanje prvog hrvatskog kataloga/brošure 'Obiteljski i mali hoteli', s ponudom 73 takva hotela, koji su zajednički izdali Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela te Hrvatska turistčka zajednica (HTZ).

Katalog su pred brojnim uzvanicima predstavili direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Šime Klarić te državni tajnik za turizam Zdenko Mičić.

Ističući važnost malog hotelijerstva za sveukupnu hrvatsku smještajnu ponudu, Bulić je rekao da su mali hoteli prilika da se s gostima zadrži bliskost, specifičan šarm i hrvatska prepoznatljivost. To je važnije, kaže, u trenutku kada su veliki hrvatski hoteli u postupku standardizacije izgleda i usluga, čime se sve više približavaju velikim svjetskim hotelima. Bulić je dodao i da je HTZ u tiskanje te brošure uložio 25O tisuća kuna, kao i da je uz hrvatski brošura izdana na još šest svjetskih jezika. (Hina)
 



Pisane vijesti