Predstavljen greenfiled projekt 'Posedarje Rivijera'

Slika /arhiva/posedar-kart.jpg

U prostorijama osnovne škole Posedarje danas je održana prezentacija projekta "Posedarje Rivijera" kojoj su nazočili državni tajnik za turizam Zdenko Mičić, zadarski župan Ivo Grbić, predsjednik Županijske komore Zadar Dario Jurin, član Stručnog povjerenstva Projekta Dragan Magaš, voditelj projekta dr. Ivan Vajić, konzalting za projekte javno-privatnog partnerstva Kruno Škrinjar, načelnik Općine Ivica Juričević, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina Zadarske županije te predstavnici Zavoda za prostorno planiranje Zadarske županije. 

Riječ je o projektu gradnje elitnih hotela s 4 ili 5 zvjezdica te luksuznih vila i marine, koji će zajednički provoditi općina Posedarje i razvojni investitor kojega će dati rezultat nedavno raspisanog međunarodnog javnog natječaja.

Projekt stoji oko 125 milijuna eura i provodit će se u pet faza, a njegov završetak se očekuje tijekom svibnja 2009. godine.

Državni tajnik za turizam Zelenko Mičić očekuje šire efekte ovog projekta, jer ono što je recepcija u hotelu, to će Posedarsje biti za cijelu Dalmaciju. Poslije tunela Sv. Rok i Masleničkog mosta bit će to prva turistička destinacija koja otvara Dalmaciju. Ministarstvo podržava ovakve projekte, naglasio je Mičić, osobito zato jer smo svjesni svih minusa hrvatskog turizma, od organizacije do manjka kvalitetnih smještajnih kapaciteta. Nadalje, tu je i borba protiv apartmanizacije, jer upravo ovakav projekt sprečava takvu devastaciju prostora, zaključio je državni tajnik.

Voditelj projekta dr. Ivan Vajić naglasio je kako Posedarje ima prigodu biti prvo mjesto realizacije ovakvog projekta javno-privatnog partnerstva. Raspisan je međunarodni natječaj, interes je velik, a ovaj projekt će dodatno pokrenuti i ostale aktivnosti, rekoa je dr. Vajić. U Hrvatskoj, kazao je, ne postoji ovakav materijal i on nije samo ogledni primjer za Hrvatsku, nego i za Europsku uniju.

Općina Posedarje izradila je studiju i strategiju razvoja u kojoj je jedna od najvažnijih razvojnih smjernica upravo turizam, naglasio je načelnik općine Ivica Juričević te je projekt "Posedarje Rivijera" od velikog značenja za ovaj kraj. U ovom će projektu svoj interes naći svi stanovnici općine, oni koji se bave turizmom dobit će kvalitetne turiste, ugostitelji i trgovci povećanje prometa, a proizvođači poljoprivrednih proizvoda siguran plasman svojih roba, rekao je Juričević.

Sažetak projekta "Posedarje Rivijera" /.pdf



Pisane vijesti