Najava godišnjeg kongresa europskih biciklističkih udruga

Slika /arhiva/bic.jpg

Prigodom održavanja Godišnjeg kongresa predstavnika europskih biciklističkih udruga (ECF- European Cyclists" Federation), što će se ove godine održati od 5. do 8. svibnja na Brijunima, danas je u Kulturno informativnom centru održana konferencija za novinare.

Pokrovitelj Kongresa  je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, a organizator  udruga „Bicikl“ iz Zagreba. Svoje sudjelovanje na Kongresu potvrdile su predstavnici 23 zemlje.

Udruga "Bicikl",  neprofitna je organizacija, aktivna u promociji upotrebe bicikla u svim njegovim funkcijama: kao prijevoznog, rekreativnog i sportskog sredstva i hrvatski predstavnik u Europskoj biciklističkoj federaciji preko koje surađuje s ostalim udrugama članicama ECF-a u različitim programima i na razvoju cikloturizma, sve u cilju promocije naše zemlje kao odredišta za milijune cikloturista Europe.

Europska federacija biciklističkih udruga (ECF) kreator je i pokretač različitih inicijativa  i akcija koje imaju za cilj poboljšati uvjete života u gradovima.

ECF udružuje 450.000 članova nacionalnih biciklističkih organizacija iz 34 države, te kao respektabilan faktor u svijetu biciklizma snažno podupire napore u inovacijama cikloturističke ponude i nove turističke proizvode neke zemlje. Također, ECF djeluje i kao savjetodavno tijelo koje konzultiraju europski parlamenti pri rješavanju problema prometa, ekologije, turizma i edukacije.

Statistike svih zemalja bilježe stalni porast broja cikloturista; samo u sezoni 2003. godine cikloturisti su Europi donijeli prihod od 6 milijardi EUR-a (Izvor: ECF).



Pisane vijesti