Predstavljen drugi broj časopisa "Nova diplomacija"

Slika /arhiva/080618-nd1.jpg

Šenol Selimović i Daniela Dumass, urednici časopisa (foto: Ognjen Alujević)Časopis "Nova diplomacija" predstavljen je sinoć na svečanosti kojoj su nazočili Umur Apaydin, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, Ivo Mujo, državni tajnik u Ministarstvu turizma i Mladen Andrlić, ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

"Nova Diplomacija" časopis je koji promovira kulturne, turističke i gospodarske vrijednosti naše zemlje, a namijenjen je svim diplomatskim predstavništvima akreditiranim u Republici Hrvatskoj kao i hrvatskoj diplomatsko-konzularnoj mreži u svijetu.

Ivo Mujo, državni tajnik (foto: Ognjen Alujević)Hrvatska i Turska održavaju odlične odnose u svim područjima, izjavio je turski veleposlanik u Hrvatskoj Umur Apaydin za drugi broj časopisa koji je tematski posvećen Turskoj.

Dodao je kako su pregovori s Europskom unijom simultana partija šaha na velikom broju ploča i s velikim brojem partnera, te da je najveći izazov što imaju više dimenzija - diplomatsku, političku, pravnu i tehničku.

Umur Apaydin, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj (foto: Ognjen Alujević)Na ovaj se način predstavljaju i promoviraju ljepote Hrvatske, njezini turistički potencijali, ali isto tako i prijateljske nam zemlje, poput Turske, rekao je državni tajnik Ivo Mujo, s čime se složio Mladen Andrlić, dodavši kako će i Ministarsvo vanjskih poslova uz Ministarstvo turizma poduprijeti promociju časopisa u sljedećem razdoblju.

Časopis je objavio intervju s ministrom turizma Damirom Bajsom, te ministrom mora, prometa i infrastrukture Božidarom Kalmetom i glavnim pregovaračem s Europskom unijom Vladimirom Drobnjakom.

Glavna urednica dvomjesečnika Daniela Dumass najavila je da će u sljedećem broju biti predstavljena država Izrael, koja ove godine slavi 60. obljetnicu osnutka. 

 

(foto: Ognjen Alujević) (foto: Ognjen Alujević)
 



Pisane vijesti