Predstavljanje TZ Kvarnera na sajmu ITB

Slika /arhiva/130307-itb-kvarner_0.jpg
U konferencijskoj sali Berlinskog sajma, jučer je održana konferencija za novinare medija njemačkog govornog područja i ostale nazočne goste, na kojoj je direktorica TZ Kvarnera, Irena Peršić Živadinov predstavila Kvarner kao atraktivno turističko odredište, kao i novosti u turističkoj ponudi i podizanju kvalitete u svim segmentima turističke ponude.
 
 
Posebno je predstavila projekte dodjele oznake kvalitete u ugostiteljsko-gastronomskoj ponudi, pod nazivom Kvarner Gourmet i Kvarner Food te u ponudi obiteljskog smještaja pod nazivom Kvarner Family. Također, najavila je neke od budućih projekata TZ Kvarnera, odnosno brandiranje kroz najbolje plaže na Kvarneru, zatim ponudu zdravstvenog turizma: „Health and Wellbeing“ na Kvarneru te aktivni i kulturni turizam na Kvarneru.
 
 
Danas su „Kvarnerski carski vlak“ na berlinskom sajmu, gdje se Turistička zajednica Kvarnera predstavlja na iznimno zanimljivom mjestu – u originalnom salon-vagonu povijesnog carskog vlaka „Majestic Imperator“, posjetili veleposlanik RH u Njemačkoj dr. Miro Kovač i ministar turizma RH Veljko Ostojić.
 
 
Ugledni gosti zadržali su se u razgovoru s kvarnerskim turističkim djelatnicima, a domaćin im je bila direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov, koja je veleposlanika i ministra, te strane i domaće novinare upoznala s novostima u turističkoj ponudi Kvarnera.
 
 
U vagon–restoranu carskog vlaka Kvarner nudi najrazličitije delicije iz gotovo svih dijelova regije, od goranskih plodova gorja i lovačkih specijaliteta Gorskog kotara, do mirisne Rapske torte i vrbničke žlahtine. Projekt Turističke zajednice „Kvarner Gourmet i Kvarner Food“ zaživio je i u inozemstvu na vrlo osebujan i zamijećen način, a „Kvarnerski carski vlak“ postao ugodno mjesto za poslovne razgovore u nostalgičnom ambijentu, koji asocira na početke razvoja turizma na Kvarneru.


Pisane vijesti