Predstavljanje turističke ponude odredišta Daruvar-Papuk u Zagrebu

Slika /arhiva/Daruvar logo_PLAVI_web.jpg

Grad Daruvar i Turistička zajednica Daruvar-Papuk, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, predstavljaju turističku ponudu na Cvjetnom trgu u Zagrebu (subota, 25. 10. 2014. od 8.00 do 21.00).

Na Cvjetnom trgu, predstavit će se turistički ponuđači na 15 štandova; Daruvarske toplice - Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i Termalni vodeni park "Aquae Balissae" predstavljaju tradiciju, termalne ljekovite vode koje se u Daruvaru koriste još od doba Rimljana. Bogatu povijest i tradiciju vinogradarstva i vinarstva pretočenu u kvalitetnu i jedinstvenu turističku ponudu predstavit će članice Daruvarske vinske ceste kvalitetnim daruvarskim vinima i sirevima, prve vinske ceste u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dok će je upotpuniti i Pivovara Daruvar s pivom spravljenim po stoljetnoj češkoj recepturi. Ostatak vinske ponude bit će predstavljen na štandu Daruvarske vinogradarske zadruge.Također svoju ponudu će predstaviti i OPG Bilek - Zlatno polje, Pčelastvo Daruvar i Duga grana, koji će zainteresiranima ponuditi i predstaviti svoje proizvode od meda, suvenire i daruvarske likere, a OPG Jareš i Sirana Biogal će ponuditi svoje proizvode.

Također, na Cvjetnom trgu će se pojaviti grof i grofica Janković, utemeljitelji grada Daruvara, a multikulturalnost grada bit će prikazana kroz Češku besedu Daruvar, dok će se za zabavu pobrinuti tamburaši KUD-a "Kamen" Sirač koji će kroz pjesmu predstaviti etno tradiciju te kulturno nasljeđe ovih krajeva.



Najave