Predstavljanje turističke ponude destinacije Daruvar-Papuk

Slika /arhiva/Daruvar_logo_web.jpg

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje turističke ponude destinacije Daruvar - Papuk koje će se održati 21. svibnja (subota) 2016. godine od 9.00 do 21.00 sat, na Trgu Petra Preradovića - Cvjetnome trgu u Zagrebu.

Daruvarske toplice - Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i Termalni vodeni park "Aquae Balissae" predstavljat će našu najstariju tradiciju, termalne ljekovite vode koje se u Daruvaru koriste još od doba Rimljana.

Bogatu povijest i tradiciju vinogradarstva i vinarstva pretočenu u kvalitetnu i jedinstvenu turističku ponudu predstavit će članice Daruvarske vinske ceste kvalitetnim daruvarskim vinima (Badel 1862 d.d.-Vinarija Daruvar i OPG Matej Kovačević), dok će ih upotpuniti i ponuda jedinstvenih sireva Biogal sirena i OPG-a Jareš te ponuda jedinstvenog piva Pivovare Daruvar spravljenog po stoljetnoj češkoj recepturi Staročeškog piva, koji će ujedno i pozvati sve zainteresirane na predstojeće Dane piva i Craft sajam u Daruvaru.

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, uz predstavljanje ostatka turističke ponude destinacije, također će predstaviti i Vinodar 2016. - najzabavniji festival vina u Daruvaru koji će se održati od 5. do 12. lipnja 2016. te će pozvati sve zainteresirane da posjete manifestaciju 11. 6. 2016. kada je organiziran izletnički vlak iz Zagreba „Vinodar express“.

Također svoju ponudu će predstaviti i OPG Vlasta Vončina sa svojim domaćim džemovima, pekmezima i rukotvorinama, zatim Pčelarstvo Daruvar i Duga grana koji će zainteresiranima ponuditi i predstaviti svoje proizvode od meda, suvenire od meda i daruvarske likere, a Ekonomska i turistička škola Daruvar će predstaviti „Slatke suvenire“ koje sami rade i za koje su osvojili međunarodno priznanje u 2015. godini te projekt koji je u tijeku „Čaša puna Daruvara“, dok će udruga Ždralice ponuditi unikatne rukotvorine svojih članova.

Sve prisutne na Cvjetnome trgu, od 10.00 do 16.00 sati, zabavljat će tamburaši KUD-a "Kamen" Sirač koji će kroz pjesmu predstaviti i etno tradiciju te kulturno nasljeđe destinacije.



Najave