Predstavljanje Slavonije u Parizu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Turističke zajednice klastera Slavonija: Osječko–baranjska, Brodsko–posavska, Virovitičko–podravska i Vukovarsko–srijemska županija te gradovi Osijek, Slavonski Brod i Virovitica, nastavili su promidžbene aktivnosti na francuskom tržištu, a u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Parizu.

Nakon prošlogodišnjih predstavljanja u Strasbourgu te na sajmu MAP, ove je godine 15. travnja održana posebna prezentacija turističke regije Slavonija u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu.

Prije prezentacije, predstavnike Slavonije primio je hrvatski Veleposlanik Mirko Galić, koji im je tom prigodom izrazio srdačnu dobrodošlicu i uspješan rad. Predstavnici Slavonije posjetili su i ured Hrvatske turističke zajednice u Parizu iz kojega su i potekle brojne inicijative za predstavljanje regije.

Direktorici Predstavništva Marini Tomas Billet te njezinim suradnicama, tom su prigodom zahvalili na pozitivnom i afirmativnom pristupu regiji Slavonije te uspješnim realizacijama svih zajedničkih aktivnosti.

Posebna mjesto zauzela je prezentacija Felicia Rodrigeza, nastala nakon njegova prvog studijskog putovanja po Slavoniji, kao novi i zanimljiv oblik predstavljanja regije očima stranog gosta.

Turističke zajednice izradile su prvu zajedničku prezentaciju Slavonije te ju, kao prikaz prostora, ljudi i sadržaja, predstavili brojnim zainteresiranim sudionicima.

Poslovna radionica bila je mjesto konkretnih razgovora i informiranja o ponudi pojedinih objekata i turističkih sadržaja regije, a na njoj su svoje mjesto našli i „Belje“ d.d., hotel „Mursa“, Osijek, „Iločki podrumi“ d.d. i hotel „Dunav“ Ilok.

U sklopu eno-gastro prezentacije predstavljena su raznovrsna i brojna slavonska vina, rakije, kulen i domaći kolači, uz zvuke tamburaškog sastava „Bosutski bećari“. 


Pisane vijesti