Predstavljanje rezultata pilot projekta „Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste“

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/Opatija_Lungomare.jpg

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poziva na predstavljanje priručnika za hotele i rezultate pilot projekta „Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste“, u srijedu, 9. ožujka 2022. s početkom u 12:30 sati, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore na Rooseveltovom trgu 2, u Zagrebu. Predviđeno trajanje događanja je jedan sat.

Priručnik za hotele izrađen je kao vrijedan alat hotelima u nastojanjima da smanje količine biootpada, posebno otpada od hrane. Na sažet način su predložene aktivnosti njegova smanjenja, objašnjena je metodologija mjerenja količina otpada i izračun financijskog troška povezanog s otpadom od hrane.
 
Dosadašnjom provedbom pilot projekta obuhvaćena su dva hotela – u Osijeku i Puli, a cilj mu je usmjeren na smanjenje količina biootpada, posebno otpada od hrane te na pravilno odvojeno sakupljanje i zbrinjavanje nastalog otpada.
 
Projekt provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom turizma i sporta te Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt podupire Hrvatska gospodarska komora.
 
Događanju će moći pristupiti ograničen broj sudionika uživo zbog epidemiološke situacije te će se održati i online preko Teams platforme.
 
Na slijedećoj poveznici prijavite se za sudjelovanje uživo, molimo potvrdu dolaska do 8. ožujka u 12:30 sati.

Na slijedećoj poveznici prijavite se za online sudjelovanje, molimo potvrdu sudjelovanja do 8. ožujka u 12:30 sati.
 
Pristupne podatke za online sudjelovanje preko Teams platforme poslati ćemo dan prije održavanja prezentacije.
 
Za dodatne informacije o predstavljanju projekte, kao i načinu prijave, slobodno nas kontaktirajte na email lpetrovic@hgk.hr (Odjel za turizam, Hrvatska gospodarska komora).

Pisane vijesti