Predstavljanje Kvarnera i hrvatske večeri na europskim sajmovima

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

TZ Kvarnera na sajmovima u Modeni i Varšavi

Turistička zajednica Kvarnera predstavit će se od 17. do 20. ožujka u talijanskom gradu Modeni na 8. turističkom sajmu „Children's Tour“. Jedina je to talijanska manifestacija specijalizirana za najmlađe turiste na kojoj se brojni izlagači i touroperatori svojim programima i paketima predstavljaju obiteljima s djecom, od najmlađih do 14 godina starosti. TZ Kvarnera će se u Modeni predstaviti samostalno sa štandom od 16m2. Osim toga, prvog vikenda u travnju, Turistička zajednica Kvarnera će se u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice predstaviti i na turističkom sajmu LATO u Varšavi. Najveći je to turistički sajam u Poljskoj otvoren svima koji žele saznati sve o putovanjima i organizaciji odmora.

Prezentacije Kvarnera i hrvatske večeri s touroperatorom Terra Reisen

U suradnji i na preporuku Predstavništva HTZ-a u Austriji Turistička zajednica Kvarnera sudjeluje na prezentacijama u sklopu Hrvatskih večeri u organizaciji turističke agencije „Terra Reisen“ koje će se održati u 5 gradova: Villach (15.3.), Wörgl (16.3.), Wels (17.3.), Wr. Neustadt (29.3.), Graz (30.3.). „Terra Reisen“, najjači austrijski touroperator (u vlasništvu TUI) s godišnjim prometom od oko 100.000 turista u Hrvatskoj, u katalogu za 2011. godinu predstavio je paletu kvarnerskih destinacija. Na 5 večeri u 5 gradova, odabranom prodajnom osoblju – agentima agencije „Terra Reisen“, oko 150 ljudi, bit će približeno ono najatraktivnije iz ponude i predstavljene komparativne prednosti turističke regije Kvarner i to u direktnom kontaktu s direktorom Predstavništva HTZ-a u Austriji, Rankom Vlatkovićem i predstavnicima Turističke zajednice Kvarnera, koji će biti na raspolaganju za pitanja agenata vezana uz detalje iz ponude „Terra Reisen“ na našem području. Nakon prezentacije uslijedit će Hrvatska večer. Ovim prezentacijama Turistička zajednica Kvarnera sudjeluje u svojevrsnoj edukaciji agenata i daje podršku touroperatoru s ciljem isticanja Kvarnera kao atraktivne,  cjelogodišnje i tradicionalne destinacije, lako dostupne austrijskim gostima.

Road Show prezentacije Kvarnera s touroperatorom Sabtours

Također u suradnji i na preporuku Predstavništva HTZ-a u Austriji organizirane su zajedničke prezentacije s touroperatorom SABTOURS, od 23. – 26. ožujka 2011. godine, u Linzu i okolnim gradovima Steyr, Vöcklabruck i Wels, kojim Sabtour obilježava 50 godina djelovanja pod nazivom „Reiseshow 50 Jahre Sabtours – bewegt Ihre Welt“. Riječ je o akciji direktne animacije gostiju te će se u četverodnevnom obilasku mjesta gostima koji su pozvani na priredbe, predstaviti turistička ponuda Hrvatske i Kvarnera kao najbliže destinacije s atraktivnom ponudom. Uz plakatiranje po gradovima, priredbe će biti popraćene u više medija, od kojih je najvažnije izvještavanje u dnevniku „Oberoesterreichische Nachrichten“ s pola milijuna čitatelja i tematskim turističkim prilozima subotom, u koje će se također uključiti informacije o Kvarneru. Također, prezentacije će biti najavljene u lokalnim medijima te se očekuje vrlo velik interes široke publike za koju se priređuju nagradne igre (besplatni boravci u raznim destinacijama), zabavni program, mnoštvo informacija i suvenira. Prikazivat će se promidžbeni film Hrvatske i Kvarnera, a direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji, Ranko Vlatković, obratit će se gostima s pozivom da svoj odmor provedu na Kvarneru. Road show će se dodatno održati 29. i 30. travnja, u prestižnom trgovačkom centru Pluscity u Linzu, s 250 trgovina koje dnevno posjeti 10.000 kupaca.



Pisane vijesti