Otvorenje Rudnika Zrinski u Parku prirode Medvednica

Slika /arhiva/Medvednica_110315.jpg

Javna ustanova "Park prirode Medvednica" pozvala je danas građane da im se u nedjelju, 20. ožujka, pridruže na proljetnom otvorenju Rudnika Zrinski gdje će saznati sve o rudarenju u srednjem vijeku i uživati u ljepotama prirode koje pruža Medvednica.

Proljetno otvorenje rudnika je u 11 sati, a Javna ustanova "Park prirode Medvednica" poziva građane da im se pridruže kako bi "upoznali daleku prošlost Medvednice uz druženje s rudarima i vitezovima u srednjovjekovnom rudniku".

Obilazak traje oko 30 minuta, a posjetitelji se upoznaju s detaljima iz života rudara, kako se tražila ruda, koji su alati pritom korišteni, gdje se skriva srebro i za što se koristilo, "a sve to uz ozvučenje i glasove rudara koji upotpunjuju cijeli doživljaj".

Od 20. ožujka Rudnik Zrinski bit će otvoren za pojedinačne posjete subotom i nedjeljom od 11 do 17 sati, a za veće grupe uz najavu i dogovor s Ustanovom rudnik je moguće posjetiti i ostale dane u tjednu.

Rudnik Zrinski prvi je rudnik u Hrvatskoj uređen za turističke posjete, naglašavaju iz Javne ustanove "Park prirode Medvednica". (Hina)



Pisane vijesti