Predstavljanje Hrvatske na sajmu FITUR u Madridu

Slika /arhiva/fitur2012-l.jpg

Prigodnom svečanošću uz nazočnost španjolskog prestolonasljednika jučer je u Madridu otvoren jedan od najvećih europskih turističkih sajmova – FITUR 2012.

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na sajmu štandom veličine 143 m2, koji svojim novim modernim izgledom i dizajnom plijeni pozornost posjetitelja. Važnost sajma FITUR  ogleda se u činjenici da svake godine na sajmu sudjeluje oko 166 zemalja i regija iz cijeloga svijeta, uz desetak tisuća izlagača.

Bilježi se više od 200.000 sudionika, od čega 120.000 turističkih profesionalaca. Osim opće turističke ponude, svoje programe i odredišta predstavljaju TZ Splitsko–dalmatinske i Ličko–senjske županije, Adriana travel, Abacus Tours, Amathus Travel, Arenaturist Pula, Kompas Zagreb  te TZ grada Zagreba.

Španjolski turisti iznimno su zainteresirani  za Hrvatsku, te se posljednjih godina sustavno bilježi njihov rast. U 2011. godini ukupno ih je u Hrvatskoj boravilo oko 218 tisuća što je 5 posto više nego u 2010. godini, a ostvarili su 455.000 noćenja što je 4 posto više nego u 2010.  

Španjolska živi u teškim kriznim vremenima, s rastućim brojem nezaposlenih, no interes za Hrvatsku je vrlo stabilan, što potvrđuju najave dvaju novih letova iz Barcelone prema Splitu te se uz zadržavanje postojećih linija prema  Dubrovniku i Zagrebu očekuje blago povećanje prometa s ovog, Hrvatskoj sve važnijeg, emitivnog tržišta.

FITUR traje od 18. do 22. siječnja, prva tri dana rezervirana su za turističke profesionalce, a kraj tjedna za široku publiku.



Pisane vijesti