Predstavljanje FECN - Federacije gradova Napoleonove rute

Slika /arhiva/Napoleon_dest.JPG

Posebice nam je drago pozvati Vas na prezentaciju FECN - Federacije gradova Napoleonove rute, koju će predstaviti direktor Federacije Jacques Mattei (VPŠ Libertas, trg J.F. Kenedya 6b, srijeda, 20. 5. 2015. u 14.00 sati).

Međunarodni projekt „Destinacija Napoleon", s mrežom od 50-tak gradova, dobio je, u travnju ove godine, od Vijeća Europe certifikat "Kulturna ruta".

Predsjednik FECN-a je Charles Bonaparte, gradonačelnik grada Ajacca na Korzici.

Jedan od glavnih ciljeva FECN-a je umrežavanje srodnih tematskih sadržaja od istoka do zapada (od Rusije do Španjolske) i od juga do sjevera (od Egipta do Litve) u cilju turističke promocije i korištenja.

Djelujući u tom smjeru, mreža od 50-ak gradova (iz 12 zemalja), koji pripadaju Ruti, aktivna je u promociji i tematskom umrežavanju kulturno-turističkih sadržaja i ponude gradova, objedinjujući istovremeno javni i privatni sektor u kreiranju inovativnih multidisciplinarnih sadržaja kulture i turizma na ruti. Od hrvatskih gradova ovdje je spomenut Dubrovnik.

Prezentacija  Jacquesa Matteia  za VPŠ Libertas studente i ostale zainteresirane, organizirana je u suradnji s predstavnicima Napoleonove rute i s neprofitnom udrugom građana Napoleonica Croatica koju predstavlja Dubravka Davidović.



Najave