Predsjednik Mesić otvorio "Kempinski Hotel Adriatic" u Savudriji

Slika /arhiva/090828-kemp2w.jpg
Simboličnim presijecanjem vrpce hrvatski predsjednik Stjepan Mesić večeras je u Savudriji otvorio "Kempinski Hotel Adriatic", moderan i bogato opremljen hotel s pet zvjezdica.



Predsjednik Mesić je izjavio kako su takve investicije potrebne hrvatskom turizmu, jer bez novih kapaciteta Hrvatska ne može u turizmu napraviti novi iskorak. Stoga je od iznimne važno da je ta investicija završena jer je ona, kako je dodao, ujedno važna i kao poruka.

"Premda je svijet u krizi, iako je regija u krizi, a i Hrvatskoj nije lako, poruka je da se u Hrvatskoj isplati ulagati, jer ako može Kempinski onda će vjerojatno moći i drugi", ustvrdio je Mesić.



Večeras otvoreni hotel središnji je objekt luksuznog turističkog kompleksa, vrijednog 1,6 milijardi kuna, koji ima i raskošne vile za odmor, prvi golf teren sa 18 rupa u Istri, vanjske i unutarnje bazene s vrhunski opremljenom Spa zonom i druge sadržaje.



Predstavnica vlasnika Ljubica Marfan obraćajući se gostima i uzvanicima istaknula je kako otvaranje tog kompleksa predstavlja gospodarski uspjeh na koji se čekalo cijelo desetljeće, a kojim je hrvatski turizam bogatiji za novu destinaciju, luksuzan smještaj sa Spa centrom, kongresnom ponudom i drugim sadržajima.

"Zahvaljujući inozemnom ulaganju i austrijskom poduzetniku Miru Oblaku koji je pratio provedbu tog projekta od početne ideje, doveden je u Hrvatsku renomirani lanac Kempinski", istaknula je Marfan, dodavši kako je takav primjer rijedak u Hrvatskoj. Izrazila je nadu kako će društvena zajednica prepoznati značaj inozemnog ulaganja. (Hina)


Pisane vijesti