Predsjednica Vlade s predstavnicima G2 Investment Group

Slika /arhiva/FAH-100612_g2-1w.jpg

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Uprave G2 Investment Group J. Toddom Morleyem.



Sastanku su nazočili ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar turizma Damir Bajs, župan Istarske županije Ivan Jakovčić, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić te direktor Brijuni rivijera Ratomir Ivičić, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.



Predsjednik Uprave G2 Investment Group predstavio je potpuno novi koncept ulaganja u Istarsku županiju koji bi ujedinio kulturne, turističke, sportske, stambene, trgovačke i druge poslove. Također, predstavio je mogućnost izgradnje Guggenheim muzeja koji bi trebao biti izgrađen na istočnoj obali Istre i u Puli. Riječ je o investiciji od oko milijardu dolara. Ideja je da taj projekt zaživi na mjestima bivše vojarne ili lučkih područja koja su danas potpuno zapuštena, ističe se u priopćenju.



Premijerka Kosor izrazila je čvrstu i snažnu potporu Vlade RH predstavljenim projektima i naglasila da je ulaganje u Hrvatsku jedna od najvažnijih mjera vladinog Programa gospodarskog oporavka. Premijerka se posebno osvrnula na moguću izgradnju Muzeja i dodala da je važno da Hrvatska uđe u mapu Guggenheim muzeja.

Na sastanku je zaključeno da je za realizaciju ovakvih projekata važna potpora ne samo Vlade Republike Hrvatske nego i Županije i Grada što je i ostvareno. Također, danas je dogovoreno da bi se u rujnu potpisao ugovor o početku realizacije cijelog projekta. Jednako tako dogovoreno je da će se nakon današnjeg sastanka nastaviti razgovori preko Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva turizma i Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, navodi se u priopćenju. (Hina)


Pisane vijesti