Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor otvorila manifestaciju "Kaj su jeli naši stari"

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor otvorila je večeras u Vrbovcu 29. turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari" na kojoj su kuharice vrbovečkog kraja, članice ženskih udruga pripremile stara jela po receptima njihovih baka.

Otvarajući manifestaciju Kosor je istaknula da volja, snaga i upornost koju u Vrbovcu pokazuju u organizaciji te manifestacije treba biti isto takva energija za sve nas u Hrvatskoj da nastavimo raditi i graditi zemlju kako bi ona bila što bolja.

Premijerka je naglasila da iako su vremena teška imamo dobrih razloga za samopouzdanje i za gledanje s optimizmom u ono što dolazi. Dodala je da smo prošli puno teža vremena i svladali teže prepreke te prošli teže godine i dane.

"Temeljni stup rada vlade bit će jačanje gospodarstva, borba za svako radno mjesto, jačanje institucija koje trebaju pomoći gospodarstvu, ali i donošenje proračuna za 2010. te štednja u državnoj upravi", rekla je Kosor. Upitana treba li vrijednosti te manifestacije ponijeti u Europsku uniju, Kosor je odgovorila: "Apsolutno".

Tijekom subote i nedjelje bit će izložena jela od graha i žitarica, a posjetitelji će moći kušati i jela bosanske kuhinje, koja će pripremiti predstavnici Unsko-savskog kantona i grada Bihaća. Osim toga, održat će se kuharski dvoboj pjevača i političara, te kuharski dvoboj riječke udruge "Zdrav život" i Udruge vrbovečkih žena, a novinari će se natjecati u pripremanju "novinarskog kotlića".

U prigodnom kulturno-umjetničkom i glazbenom programu u ta tri dana sudjelovat će oko 3000 izvođača i mnogi KUD-ovi. Posjetitelji iz Zagreba moći će u Vrbovec doći posebnim vlakom "Potepuh".

Organizatori manifestacije "Kaj su jeli naši stari" koja se održava do 30. kolovoza je vrbovečka Turistička zajednica, a pokrovitelj hrvatska Vlada. (Hina)


Pisane vijesti